Zoutsteen 200x100x25mm

Zoutsteen 200x100x25mm
€ 13,99
De Himalaya zoutsteen geeft al uw bereidingen een licht gezouten toets en zorgt ervor dat er minder zout gebruikt wordt dan wanneer u zelf uw bereidingen zou bij kruiden. De steen heeft talloze toepassingsmogelijkheden: ze kan gebruikt worden als serveerplaat voor groenten, fruit, vis of vlees, een gekoelde zoutsteen kan daarnaast ook carpaccio, sashimi, sushi of ijs op een originele manier presenteren. Anderzijds kan de steen ook verwarmd worden om vervolgens aan tafel uw St Jacobsvruchten, visfilets, rundsvlees of gevogelte aan te schroeien. U kunt de steen ook gebruiken terwijl deze in of op de warmtebron ligt om uw gerecht te bereiden. Het resultaat blijft steeds hetzelfde, een heerlijk licht gezouten toets.

Bakken met de zoutsteen.
Een opgewarmde steen kan op tafel gezet worden om kleinere stukken vlees of vis aan tafel te bereiden. Voor grotere stukken is het aangeraden de verhitte steen te gebruiken op of in de warmtebron. De steen kan op drie verschillende manieren opgewarmd worden. Het is echter steeds belangrijk dat deze geleidelijk aan opwarmt. Na 30 tot 60 minuten zal de steen de gewenste temperatuur bereiken om uw bereiding aan tafel klaar te maken. De temperatuur blijft zo'n 20min behouden.
1. BBQ/gasfornuis: verhit de steen op een zo laag mogelijke temperatuur. Na ongeveer 30 minuten kunt u het vuur wat hoger zetten. Na 45 minuten is de steen klaar voor gebruik.
2. in de oven: de zoutsteen kan in de oven gebruikt worden met een maximumtemperatuur van 180°C. Wanneer u de steen in de oven wil verwarmen is het zeer belangrijk dat de oven niet voorverwarmd is. De steen zou in dat geval kunnen barsten. Gedurende 1 uur om de 20min de temperatuur verhogen, te beginnen op 60°C
3. Elektrisch vuur: plaats de zoutsteen in een wokpan op het elektrische vuur. begin op een laag vuur, na een kwartier ga je over naar een hoger vuur. voor schroeitemperaturen kan je de steen nog een kwartier op een hogr vuur laten opwarmen.

Gekoelde serveerschaal:
wanneer de steen 30 min in de diepvries wordt geplaatst is ze niet enkel ideaal om carpaccio, sushi of sashimi te serveren maar ook een dessert wordt uniek op deze steen.

Onderhoud:
Laat de steen volledig afkoelen, spoel ze vervolgens af onder stromend water en droog ze af met een doek. Door de antimicrobiële eigenschappen van zout is er geen detergent nodig voor een grondige reiniging. Belangrijk is echter dat de zoutsteen nit te nat wordt aangezien dit scheurtjes kan veroorzaken. Plaats de steen dus nooit in de vaatwasser of laat ze nooit in water weken. Na reiniging de steen nog 24u laten drogen alvorens volgende gebruik. Ter info: zout smelt bij ongeveer 800°C.

Tips:
Maak uw eigen gravad lax door de rauwe zalm, voorzien van een suiker-dilletopping tussen 2 zoutblokken te leggen en te laten rusten in de koeling gedurende 48u.
Spek met eieren rechtstreeks aan tafel bereiden was nog nooit zo simpel.
Vergeet de zoutsteen niet tijdens het dessert! Bavarois, ijs, sorbet met een licht gezouten toets, uw gasten zullen er weg van zijn.

! Aangezien de zoutsteen een natuurproduct is geldt er geen garantie voor scheurtjes of barsten in de steen!
Quantity:
+ -
In winkelwagen
Favoriet

Algemeen

Ref:29276
Merk:KUCHENPROFI
Lengte (mm):200
Breedte (mm):100
Hoogte (mm):25
Zoom