Ons Privacy Beleid

Privacy

Dupont’s Kookboetiek hecht veel belang aan de bescherming van uw privacy en persoonsgegevens. We doen er alles aan om de betrouwbaarheid, veiligheid en integriteit van de door ons verzamelde data te waarborgen.  
Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend in overeenstemming met de Privacywet en andere relevante vigerende wettelijke voorschriften.

Wij beschermen uw privacy op de volgende manieren:

  • Uw persoonlijke gegevens worden onder geen enkele voorwaarde aan derden gegeven, verkocht of afgestaan. We stellen deze uitsluitend aan derden ter beschikking die betrokken zijn bij het uitvoeren van uw bestelling (zoals het koerierbedrijf DPD https://www.dpd.com/be/business_customers/siteutilities/data_protection).
  • Uw gegevens worden veilig opgeslagen in een niet-publiek toegankelijke database.
  • Uw transactiegegevens worden versleuteld over internet verstuurd zodat afluisteraars geen kans krijgen.
  • Als klant kan u enkel geselecteerde promotionele e-mails ontvangen over het aanbod van Dupont's Kookboetiek. Als u geen berichten meer wilt ontvangen van Dupont's Kookboetiek, dan kunt u zich te allen tijde uitschrijven door heel eenvoudig de uitschrijflink onderaan de mails aan te klikken of door een mail te sturen naar info@kookboetiek.be. Wij sturen u dan geen mailings of nieuwsbrieven meer.
  • Als u ons uw telefoonnummer hebt meegedeeld zal u alleen door ons bedrijf telefonisch gecontacteerd worden als dit nodig is om u te informeren over die vragen of bestellingen die u aangevraagd hebt.
  • Als u ons uw GSM-nummer via het web meedeelt zal u alleen tekstberichten (SMS/MMS/ed) van ons bedrijf ontvangen als dit nodig is om u te informeren over die vragen of bestellingen die u aangevraagd hebt. 
  • Als u ons uw e-mailadres via het web meedeelt zal u alleen e-mails van ons bedrijf ontvangen als dit nodig is om u te informeren over die vragen of bestellingen die u aangevraagd hebt.

Bij de formulieren op onze website wordt steeds aangegeven welke velden verplicht en welke velden optioneel in te vullen zijn. We gebruiken uw gegevens niet om u te contacteren voor andere doeleinden zonder uw toestemming.

Als u een bestelling plaatst bij Dupont's Kookboetiek kunnen we de volgende gegevens van u vragen:

  • Uw naam, adres en telefoonnummer. Deze gegevens gebruiken we om de bezorging van uw product correct af te handelen.
  • Uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van uw bestelling.
  • Betalingsinformatie, zoals uw kredietkaart- of bankrekeningnummer. Deze gegevens gebruiken we om uw bestelling veilig af te ronden.

In geval van fouten in de adres-, facturatie- of andere persoonlijke gegevens, kan Dupont's Kookboetiek niet aansprakelijk gesteld worden voor de onmogelijkheid om aan zijn verplichtingen te voldoen (bijvoorbeeld de levering of de berichtgeving). U bent verantwoordelijk voor de vertrouwelijkheid van het wachtwoord dat aan uw gebruikersprofiel is gekoppeld. Onder 18 jaar kan deze website enkel gebruikt worden mits toestemming van ouder of voogd.
Ons bedrijf kan de consumenteninformatie gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons privacy beleid. In dat geval, zullen wij u contacteren alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan ons reglement voor de bescherming van persoonlijke gegevens en om u de kans te bieden uw deelname te weigeren.

Wie verwerkt de persoonsgegevens:

Dupont’s Kookboetiek
’t Hoge 98
8500 Kortrijk
BTW-nummer: BE 0425 223 551
e-mail: info@kookboetiek.be
telefoon: 056/20 32 09

Cookies

Om uw winkelmandje op te kunnen slaan, maken wij gebruik van een zogenaamd cookie. Deze wordt alleen binnen één sessie opgeslagen. Zodra u uw browser afsluit, is de cookie weer verwijderd. Net als alle webshops houden we bovendien door middel van een cookie bij welke pagina's worden bezocht en hoe intensief onderdelen van Dupont's Kookboetieks E-Shop worden gebruikt. Zo kunnen we onze site nog beter aanpassen aan uw wensen. Wij gebruiken deze gegevens nadrukkelijk niet om een profiel van onze bezoekers samen te stellen.

Recht op inzage, wijziging, wissen van uw persoonsgegevens

Wenst u uw gegevens in te kijken? Of wenst u dat Dupont's Kookboetiek uw gegevens wijzigt of verwijdert uit zijn systeem? Dien uw verzoek in via email naar info@kookboetiek.be. Wij geven hieraan gevolg binnen één maand na ontvangst van de aanvraag. 

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Veiligheid

Dupont’s Kookboetiek verwerkt uw persoonsgegevens steeds eerlijk en rechtmatig. Dit betekent het volgende:

  1. Persoonsgegevens worden enkel conform de omschreven en gerechtvaardigde doeleinden van de Privacyverklaring verwerkt.
  2. Persoonsgegevens worden enkel verwerkt voor zover dit toereikend, ter zake dienend en niet overmatig is.
  3. Persoonsgegevens worden maar bewaard zolang dit noodzakelijk is voor het verwezenlijken van de omschreven en gerechtvaardigde doeleinden in deze Privacyverklaring.

Met behulp van SSL (beveiligde server) worden de transactiegegevens versleuteld over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heeft u geen speciale software nodig.

Wie een online bestelling plaatst op deze site en kiest voor online betaling via Visa, Master Card of Eurocard zal gevraagd worden het nummer van de kaart op te geven. De verwerking van deze transactie wordt uitgevoerd door de gecertifieerde betaalprovider Europabank dat instaat voor een 100% veilige transactie. De medewerkers van Dupont's Kookboetiek krijgen uw krediet kaart nummer niet te zien.

Dupont’s Kookboetiek heeft de nodige beveiligingsmaatregelen genomen om het risico op onrechtmatige toegang tot of verwerking van de persoonsgegevens te voorkomen.

Indien dit toch gebeurt, dan zal Dupont’s Kookboetiek onmiddellijk alle mogelijke maatregelen nemen om de schade tot een minimum te beperken.

Deze website bevat links naar andere sites die geen onderdeel zijn van Dupont's Kookboetiek is derhalve niet aansprakelijk voor de wijze waarop deze andere internetsites omgaan met de privacy van hun bezoekers.

Als u vragen heeft over het gebruik van uw gegevens of over de veiligheid van deze website, contacteer ons dan via het contactformulier van deze website.

Klacht indienen

U beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – commission@privacycommission.be).

Als u vindt dat onze site niet in overeenstemming is met ons privacy-beleid, neem dan contact op met Dupont's Kookboetiek of Het Comité van Toezicht van het BDMV (e-mail: comite@bdma.be of per post op dit adres: BDMV/Comité van Toezicht, Buro & Design Center, Heizel Esplanade B 46, 1020 Brussel).