Met een broeierige zomer in aantocht leek het ons ideaal om opnieuw twee BBQ-workshops te organiseren. In april was het groene ei, beter gekend als Big Green Egg, aan de beurt. Midden juni stond de workshop Zomerse Barbecue op het programma. Tijdens deze laatste workshop werden tal van heerlijke gerechten klaargemaakt op de Ofyr, Outdoorchef en Green Egg. Benieuwd naar de recepten? Lees snel verder!

Bakken, braden, roken, koken en grillen; de Green Egg is het manusje-van-alles in de keuken. Het eivormige groene wonder kent geen geheimen meer voor de deelnemers aan onze Big Green Egg workshop afgelopen april. Na een korte uitleg over de BBQ was het tijd om erin te vliegen. Keukenschort aan, mes in de hand, ingrediënten paraat en barbecueën maar!

Tijdens de workshop Zomerse Barbecue gebruikten we maar liefst drie verschillende BBQ’s. Zo konden de deelnemers het verschil ervaren tussen Big Green Egg, Ofyr en Outdoorchef. De Green Egg staat bekend voor zijn rookkunsten terwijl de Ofyr er dan weer uitspringt dankzij zijn grote kookoppervlak. Dankzij de Outdoorchef konden de deelnemers eens proeven van gerechten klaargemaakt op een gasbarbecue. Benieuwd naar onze verschillende barbecues? Klik dan hier.

 

Recepten BBQ workshop Big Green Egg

  • Kippenboutje “Mojito”
  • Champignontoast “Tex-Mex”
  • Soepje van wortel & pastinaak
  • Gerookte makreel met groene asperges & zongedroogde tomaatjes
  • Ribstuk Duroc d’Olives in kruidenkorst met gegrilde sla & aardappelen
  • Gegrilde nectarines met karamelsaus


Honger gekregen? Download hier de receptenbundel


Wilt u de foto's eens bekijken van beide workshops? Klik dan hier voor de foto's van de 1ste workshop (op donderdag 6 april) en hier vindt u de foto's van de 2de workshop (van zaterdag 8 april). 

Recepten workshop Zomerse Barbecue

  • Smoked salmon nuggets met Ranchsaus
  • Thaise knoflookgarnalen
  • Moinkballs
  • Ćevapčići op de barbecue met pesto van gegrilde courgette
  • Lendestuk met Mexicaanse kruiden
  • Bloemkoolslaatje met granaatappel
  • Burgers van zoete aardappel & bonen met linzen & koriander
  • Papillot van abrikoos en aardbei met vanilleroomijs


Zelf aan de slag? Download hier de receptenbundel

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de Zomerse BBQ-workshop die op zaterdag 17 juni doorging aan onze Kookboetiek!