Koken, barbecueën of grillen is en blijft een sociaal gebeuren waarbij iedereen samen komt om te genieten van heerlijke gerechten & tegelijkertijd gezellig te keuvelen over koetjes en kalfjes.

Vanuit deze redenering, is het dan ook logisch dat wij sinds kort ook het volledige gamma van Ofyr toegevoegd hebben aan ons uitgebreid assortiment.

Ofyr is een totaal nieuwe & uiterst gezellige vorm van buitenkoken die bestaat uit een combinatie van twee centrale elementen: een stalen design terrashaard & een dunne ketelstalen plaat. Deze laatste wordt bovenop de kegelvormige vuurschaal geplaatst en is in het midden voorzien van een opening waarin het houtvuur kan aangemaakt worden. De warmte van het vuur zorgt ervoor dat de ketelstalen kookplaat opgewarmd wordt waardoor deze fungeert als een perfect kook- en grilloppervlak. Aangezien de warmte van het houtvuur vanuit het midden komt, zal de kookplaat ook warmer zijn in het midden dan aan de buitenkanten. Hierdoor kunnen er diverse bereidingen tegelijk gemaakt worden en kunnen de gerechten op diverse temperaturen gekookt of gegrilld worden.

De standaard of klassieke Ofyr bestaat uit een vuurschaal met een diameter van 100 cm die rust op een design sokkel. De klassieke Ofyr heeft een roestkleur maar is sinds kort ook beschikbaar met een matte zwarte hittebestendige lak.  De totale hoogte van deze klassieke Ofyr is 100 cm.

Bent u nog op zoek naar een opslagruimte voor uw hout om uw Ofyr van brandstof te voorzien? Dan is de Ofyr Classic Storage misschien iets voor u. Deze lijkt als twee druppels water op de Ofyr Classic maar heeft in de sokkel waarop de vuurschaal rust, ook nog een opslagruimte voor uw hout.

Zou u graag nog wat extra werkruimte hebben naast uw Ofyr? Breid dan uw werkplek uit met de Butcher Blocks van Ofyr. Deze kasten zijn zowel verkrijgbaar in een open variant om houtblokken te stockeren als een gesloten variant. Bovenop de kast bevindt zich een dik werkblad en een houder voor uw kruiden of uw kookgereedschap zoals de Ofyr spatel. Wij bieden de Butcher Blocks aan in twee formaten, één gesloten variant van 45x45cm van 88cm hoog en één bredere open variant van 45x90cm van 88cm hoog. Alle Butcher Blocks zijn tevens in hetzelfde stijlvolle roestkleur.

Wilt u liever een échte buitenkeuken waarbij de diverse Ofyr-elementen meesterlijk met elkaar gecombineerd worden? Dan zal u smelten bij het zien van de Ofyr Island, een volledig meubel met design vuurschaal, dik werkblad, opslagruimte voor uw houtvoorraad en een houder voor uw specerijen & kitchentools. 

Om uw Ofyr te beschermen tegen alle weersomstandigheden, bieden wij ook een deksel aan met een diameter van 100 cm waarmee uw de Ofyr volledig kan afdekken.

Wilt u ook grillen boven het houtvuur, dan bieden wij ook een grillrooster aan dat boven de opening van de inox kookplaat kan geplaatst worden.

Zou u tijdens het grillen graag uw kledij beschermen, dan heeft Ofyr ook een prachtige lederen schort voor u!

Bekijk hier het volledige assortiment van Ofyr of ontdek het in onze winkel!